maanantai 11. marraskuuta 2013

Voihan joulupipari!



Marraskuu on jo pian puolivälissä, kaupat pursuilevat jo joulukoristeita, joten kyllähän sitä on jo aika leipoa ensimmäiset joulupiparitkin. Olin sopinut kaverini Julian kanssa joulupiparitalkoot viime lauantaiksi, ja voi vitsit kun oli kivaa. Haastavuutta alkuun toi oikeanlaisen siirapin löytäminen, sillä jostain syystä ranskalaisesta supermarketista sitä ei tunnu löytyvän. Onneksi ystäväni vieraili edellisellä viikolla Lontoossa, josta vihdoin löytyi jotain muutakin kuin vaahterasiirappia. Minun varastoistani löytyivät muut maustekummajaiset, kuten kardemumma ja pomeranssin kuori, kiitos viime vuotisen leivonnan, joten lopulta saimme ainekset kasaan.



Itse leivonnan suhteen pitää antaa kyllä pointsit Julialle, sillä itse toimin lähinnä paistajana, mutta se toimi näin paremmin kuin hyvin. Pipareita tulikin aika kasa, ja kotona tuoksuu vieläkin joululle. Mietiskeltiin tuossa pipareita ja glögejä nauttiessa, koska kuuluu tuoda joulukuusi kotiin. Suomessa meillä on aina ollut perinteenä tuoda kuusi sisälle vasta aaton aattoa, mutta ainakin meidän ranskalaispoikien mukaan se on vähän kuin joulukalenteri, että sen voisi tuoda jo joulukuun alussa… Tiedä sitten ihan varmaksi, ovatko pojat ihan kärryillä näistä jouluperinteistä, mutta toisaalta minähän saatan aaton aattona olla vaikka synnärillä, joten taidanpa nauttia joulusta jo hieman etukäteen, ja raahata B:n joulukuusi ostoksille parin viikon kuluttua. :)

3 kommenttia:

  1. Tulipa nättejä joulupiparkakkuja. Mutta ne on jo sitten jouluksi syöty ja on tehtävä uusi satsi.
    Ei tarvitse toista kertaa lähteä siirappia Lontoosta asti hakemaan. SItä löytyy Pariisistakin. esim. kaupasta, jonka nimi on "der Tante Emma Laden" 31/33 rue du Chateau d´eau, 75010 Paris tai My German Market (kai netin kautta). Emmatädin puodista löytyy sitten myös piparkakkumausteetkin.
    Tuosta linkistä löytyy linkit noihin kauppoihin. http://gourmandisesansfrontieres.fr/2013/04/jai-teste-le-sirop-de-betterave-sucriere/
    Minä saan tuosta siirapista ihan käypäsiä joulupiparkakkuja täällä Reinin itäpuolella Elsassin naapurissa.
    sokerijuurikassiirappi = sirop de betterave sucriére (=kuten näkyy saksaksi Zuckerrübensirup)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Anna!
      Voi kiitos vinkistä! Suuntaan ehdottomasti vierailulle Emma-tädin puotiin, sillä kuten sanoit, riski, että piparit on jo syöty ennen joulua on melko suuri. :)

      Poista
  2. I-ha-naa! Oli kyllä mainio ilta :)
    Ja mulla on vielä kaks pulloa tuota siirappia täällä ja sullekin jäi vähän, et eiköhän me seuraavat viis vuotta vielä Lontoon tulijaislla pärjätä. Mä jotenkin kuvittelinen että yhteen taikinaan menee koko pullo… Nuo koristukset on hurjan hienot!!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Ihana kuulla teistä siellä ruudun toisella puolellakin! <3