Huhuja on kuulunut jopa siitä, että Helsingissä jossain vaiheessa avokadot olivat kaupoista loppu ja Pecorino-juuston sijaintia kysyessä, myyjän kommentti on ollut: "Ai, sitä kokataan avokadopastaa tänä iltana?"
...no pakkohan sitä oli kokeilla... :)
***
THE avocado pasta - starting to be a legend in Finland - has now landed to Paris (at least to our kitchen). The recipe is originally from the cooking book of Alexander Gullichsen (a chef/owner of two restaurant in Helsinki) called "Safkaa". The story behind this recipe is that it was the first dinner that Alexander Gullichsen prepared to his wife... and it was so good that it almost made her cry! :)
There are also rumours, that the recipe is so popular in Helsinki that in one point it was difficult to find avocados from the supermarkets and while asking the vendor the location of the pecorino cheese, she commented: "AAh, you are making THE avocado pasta this evening?"
...so obviously I had to try it... :)
...so obviously I had to try it... :)
Tarvitset / You'll need:
1 valkosipulin kynsi / clove of garlic
1/2 chili / chili
1 limetti / lime
2 kypsää avokadoa / avocado (ready-to-eat)
suolaa / salt
mustapippuria / pepper
loraus oliiviöljyä / dollop of olive oil
kourallinen basilikaa / handful of basil
kourallinen persiljaa / handful of parsley
30g raastettua Pecorino-juustoa / grated Pecorino cheese
30g raastettua Parmesan-juustoa / grated Parmesan cheese
400-500g spagettia / spaghetti
Pilko valkosipuli ja chili, ja laita ne kulhoon. Purista limetin mehu mukaan. Kuutioi avokado kuoressaan ja lusikoi sisus kulhossa olevan seoksen joukkoon. Hienonna yrtit ja raasta juustot. Lisää suola, pippuri, yrtit sekä juusto raasteet. Sekoita hyvin. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Ota keitinlientä hieman talteen, ja lorauta sitä tilkka kastikkeen joukkoon. Sekoita tämän jälkeen myös spagetti kastikkeeseen. Tarjoa heti.
***
Chop the garlic and chili, and put them into the bowl. Squeeze the juice from the lime. Chop the avocado, mince the herbs and grate the cheeses. Add to the bowl with the salt and pepper. Cook the spaghetti, and take some of the boiling water to add to the sauce. Mix the spaghetti well with the sauce and serve immediately.
Ja rehellisesti, se oli oikeasti lähes ystä hyvää kuin mitä maine antaa ymmärtää!! :) En ehkä ihan saanut B:tä itkemään..., mutta olen ihan varma ettei se ollut niin kovin kaukana... ;-D
***
Honestly, it is almost as good as the reputation tells it to be. I didn't exactly get my boyfriend to cry with it... but I bet it was not that far away... ;-D
Sain kyseisen kirjan syntymäpäivä lahjaksi. :) En ole kokeillut vielä reseptin reseptiäkään. :) Kiitos vinkistä.
VastaaPoistaHeippa Jonna!
PoistaMä aattelin, että seuraavaksi kun tulen Suomeen taidan hankkia tuon kirjan omakseni. Avokadopasta on niin hyvää ja helppoa, että ehkä kirjasta löytyy muitakin aarteita! :)
Enpä ole kokeillut tätä, vaikka olen kuullut siitä puhuttavan niiiin monta kertaa. Ehkä pakko kuitenkin liittyä joukon jatkeeksi ja testata. Btw, annoin blogillesi tunnustuksen. Ihan uusi blogituttavuus mutta mielestäni tunnustuksen arvoinen :)
VastaaPoistaMoikka Susanna!
PoistaVoi vitsit, onpas kiva saada positiivista palautetta! Kiitos kaunis sinulle!
Kävin jo kurkaamassa blogiasi, ja postauksiasi oli mukava lukea. Jään mielenkiinnolla odottamaan jatkoa! :)